IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

BRL9500 Energieprestatieadvisering

BRL 9500: van Kwaliteitshandboek =>
naar volledige implementatie.

De beoordelingsrichtlijn BRL9500 voor het NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN voor het KOMO®-, respectievelijk het NL-EPBD®-procescertificaat voor ‘ENERGIEPRESTATIEADVISERING’ kent inmiddels een 7-tal delen, te weten:
0. algemeen deel
1. energie-index, bestaande woningen en woongebouwen,
2. EPA-maatwerkrapport, bestaande woningen,
3. energielabel, utiliteitsgebouwen, basismethode,
4. EPA-maatwerkrapport, bestaande utiliteitsgebouwen,
5. (nieuw per 1 september 2016) rapport netto warmte vraag, woningen en woongebouwen, en
6. energielabel, utiliteitsgebouwen, detailmethode. 
De BRL9500 wordt gemaakt en beheerd door de stichting kwaliteit voor installaties Nederland. Deze stichting KvINL is een fusie van KBI en SEI en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector. Deze website informeert u over de mogelijkheden van certificering, erkenning en de ontwikkelingen binnen de door KvINL beheerde regelingen.” Bron kvinl.nl
Deel 5 is nu, sept 2016, het deel waarvan nu bij wet is vastgelegd dat deze per 1 september 2016 ingaat. Dit houdt in dat woningen van verhuurders een vergoeding kunnen krijgen als deze energiezuinig zijn. De zogenaamde NOM-woning (nul-op-de-meter) of BENG (bijna energie neutraal gebouw).
ROWIQ Advies heeft een aantal producten en diensten ontwikkeld om u bij te staan om te komen tot kwaliteit. Uw organisatie heeft de kennis van het energieprestatie advisering, energielabels en maatwerkadviezen , wij van implementatie en onderhoud van het kwaliteitssysteem.