IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Eerste pilot KOMO KIK

Eerste pilot KOMO KIK
10 juni 2016 ROWIQ Advies

Eerste pilot KOMO kwaliteit instrument kwaliteitborging TIS

In de aanloop naar de start van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen is een eerste pilot KOMO KIK gevonden samen met Hercuton. Bekend gemaakt op 8 juni 2016 tijdens de Provada. Een groot project van Hercuton, onderdeel van Janssen de Jong Groep, wordt volgens de systematiek van de Wet op de Kwaliteitsborging in de Bouw uitgevoerd. Dat betekent: private kwaliteitsborging, waarbij de kwaliteitsborger gebruik maakt van hét instrumentarium dat naadloos aansluit bij de Wet Kwaliteitsborging in de bouw: KIK van KOMO.

Het KOMO Instrument Kwaliteitsborging (KIK) is op verzoek van en in nauwe samen-werking met 25 brancheorganisaties rond de bouw ontwikkeld. Het zal daarom kunnen rekenen op zeer brede marktacceptatie en maakt nu al bouwen mogelijk volgens de nieuwe wet, die onlangs bij de Kamer werd ingediend. KIK is geschikt voor alle in die wet zogenoemde gevolgklassen: de gevolgklassen 1,2 en 3. Het bouwproject van Hercuton betreft de gevolgklasse 2.

Lees hier meer.

Opmerkelijk is dat KOMO in zee gaat met een regeling die niet is geaccrediteerd en niet voorzien is van het KOMO keurmerk. Doorgaans mag er binnen KOMO alleen maar gewerkt worden met geaccrediteerde richtlijnen. Met de TIS onder de vleugels van de KOMO KIK is het wel een KOMO keurmerk?

Meer over het KIK.

Wilt u ook starten met uw borging voor Wkb? Kom eerst even langs bij de workshop voor een objectieve informatie.

 

 

hercuton TIS KOMO KIK