IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Toetsingskader Wkb instrumenten aanbieders en kwaliteitsborgers

Toetsingskader Wkb instrumenten aanbieders en kwaliteitsborgers
22 februari 2021 ROWIQ Advies

Toetsingskader Wkb instrumenten aanbieders en kwaliteitsborgers

De nieuwe Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw (verder TloKB), (ja die ook voor de gasketelwet is) gaat ook de controles uitvoeren voor de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze wet is gaat, zoals nu gepland, op 1 januari 2022 in. De TloKB heeft nu richtlijnen opgesteld voor de controle en de interpretatie van de wet voor de instrumentaanbieders, instrumenten als ook de kwaliteitsborgers.

Welke richtlijnen / normen

Voor de instrumentaanbieders is er nu meer inzicht in de beoordeling. Dit document geeft ook meer inzag in de komende versie van het besluit kwaliteitsborging voor het bouwen (verder Bkb) en de ministeriƫle regeling kwaliteitsborging voor het bouwen (verder Mrkb ).

  • Meer duidelijkheid welke eisen worden gesteld aan de instrumentaanbieders (KIK, TIS, VKB, WKI en KGW)
    Welke eisen en interpretaties er zijn voor de instrumenten.
  • Helder wordt wat de eisen zijn die de instrumenten moeten stellen aan de kwaliteitsborgers.

De komende periode zullen de instrumentaanbieders hun instrumenten bijwerken aan deze eisen. In het tweede helft van 2021 zullen de definitieve instrumenten met hun aanbieders worden gepubliceerd.

ROWIQ heeft voor het instrument KIK op basis van de BRL 5019 een basis handboek gemaakt. Hiermee zijn alle verplichte registraties, formulieren en beschrijvingen aangegeven. ROWIQ heeft reeds meerdere kwaliteitsborgers geholpen aan hun certificering met de BRL 5019 om kwaliteitsborger te worden voor KIK.
Meer weten?

close

Hoi, leuk dat je hier bent šŸ‘‹
bij ROWIQ Advies.

Schrijf je in om
maximaal 1x per maand Qualiteit nieuws van de bouwsector te ontvangen.

We sturen je geen spam!
Uitschrijven kan altijd.