IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Wkb Partner zijn, geen kwaliteitsborger zijn en toch meedoen

Wkb Partner zijn, geen kwaliteitsborger zijn en toch meedoen
13 maart 2024 ROWIQ Advies

Wkb Partner zijn, geen kwaliteitsborger zijn en toch meedoen?

Gewoon je “al oude werkzaamheden” uitvoeren en toch meedoen aan de Wkb. Sinds februari 2024 kan dit heel eenvoudig door het worden van Wkb Partner. Als Wkb Partner lever jij als advies / ontwerporganisatie je documenten aan bij de kwaliteitsborger TÜV NORD. Op basis van jouw classificatie met een aantal sterren (van 1* tot 5*****) weet de kwaliteitsborger hoe goed jouw stukken worden aangeleverd. Hoe meer sterren jouw organisatie bezit, des te meer gerechtvaardigd vertrouwen heeft de kwaliteitsborger in de uitkomsten van jouw documenten. Hierdoor zijn de kosten van de kwaliteitsborger voor de klant van de Wkb Partner minder.

Als Wkb Partner kun je erkenning behalen voor één of meer van de volgende deelgebieden:

 1. Deelgebied: Coördinatie
 2. Deelgebied: Algemene bouwkunde
 3. Deelgebied: Constructieve veiligheid
 4. Deelgebied: Brandveiligheid
 5. Deelgebied: Bouwfysica
 6. Deelgebied: Installatie
 7. Deelgebied: Controle op de bouwplaats

Hoe wordt jouw organisatie Wkb Partner?

De Wkb Partner heeft Wkb Experts in dienst. De Wkb Experts worden beoordeeld op basis van de aanwezige kennis, kunde en ervaring voor één of meer deelgebieden. Op basis van de uitkomsten krijgen de Wkb Experts sterren toegekend van 1* tot 5*****. Hierdoor ontstaat een groeimodel voor de Wkb Expert. Indien je net je MBO of HBO diploma hebt gehaald kun je reeds meedoen als Wkb Expert.

Op basis van het aantal Wkb Experts voorzien van het aantal deelgebieden, kan de Wkb Partner opgaan voor het aantal sterren dat past bij de classificatie. naarmate de organisatie meer Wkb Partner sterren heeft worden er ook meer eisen gesteld aan het kwaliteitssysteem van de organisatie. Bij een 1*ster Wkb Partner mag deze geen risicobeoordeling uitvoeren en beheersmaatregelen bepalen. Bij een 3***sterren Wkb Partner wordt wel geeist dat de partner voor bepaalde risicoclassificaties wel beheersmaatregelen voorstelt. Bij een 5***** sterren Wkb Partner wordt geeist dat hij ook voor zijn deel ook het borgingsplan kan opstellen.

De kwaliteitsborger TÜV Nord heeft het laatste woord voor de bepaling van de risico’s, beheersmaatregelen en het vaststellen van het borgingsplan.

Hieronder is weergegeven welke stappen doorlopen kunnen worden.

 • In ieder geval eerst uw eigen beslissing wat ga ik doen?
 • Welke medewerkers kwalificeren zich voor welk deelgebied als Wkb Experts?
 • Hoeveel sterren **** gaat de organisatie behalen als Wkb expert?
 • Opzetten kwaliteitssysteem
 • Laten uitvoeren van erkenningsonderzoek

Uw kwaliteitshandboek is reeds voor een groot deel gereed

Vanaf 2** sterren Wkb Partner is het wenselijk om de eisen van de erkenningsregeling te verwoorden in een handboek. Vanaf 3***sterren Wkb Partner is dat een verplichting om een kwaliteitshandboek te hebben.

Wij hebben reeds een groot deel van het handboek voor u ingevuld met standaard voorzetteksten. tevens zijn verschillende formulieren en registratie mogelijkheden aanwezig om aantoonbaar te maken dat uw kwaliteitssysteem.

U geeft aan hoeveel sterren u gaat halen (dit is makkelijk aan te passen en te verhogen) en u geeft aan welke deelgebieden u heeft. samen met de grote van de organisatie levert dit de uitkomst op van de investering en de jaarlijkse kosten.

Het handboek is aan te schaffen via kwaliteitshandboek.shop