IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Wet kwaliteitsborging aangenomen Tweede Kamer

Wet kwaliteitsborging aangenomen Tweede Kamer
21 februari 2017 ROWIQ Advies
wet kwaliteitsborging aangenomen-2017-02-21

Wet kwaliteitsborging aangenomen door Tweede Kamer.

21 februari 2017 was het dan zover, met een positieve stemming is de Wet kwaliteitsborging aangenomen. Deze grote dag voor alle kwaliteitsgezinden in de bouwsector. Ja de Wet is nog niet perfect, er zal best nog wel wat te schaven zijn maar helderheid, structuur en aantoonbaarheid met reproduceerbaarheid zijn toch wel sleutelwoorden waar deze wet om draait.

Wij hebben voor u op een rij gezet welke amendementen en moties nu zijn aangenomen en welke niet. Zo heeft u een goed beeld van de mogelijkheden.

Infobijeenkomsten

De komende periode zullen marktpartijen worden bestookt door goedbedoelde informatiebijeenkomsten. Let hierbij el goed op wat het doel is van dergelijke bijeenkomsten. Het is zonder van de tijd als je slechts half wordt geïnformeerd.

Klaar voor de start?

Maar terug naar de werkelijkheid. De komende periode, wellicht tot aan de start 1 januari 2018, moeten veel bouwpartners nog een hoop regelen.Velen zullen eerst nog de vraag moeten stellen aan zich zelf: wat weet ik van deze Wet? Een avondje googlen en je komt een heel eind. Maar dan de hamvraag: Wordt ik zelf een kwaliteitsborger?
Zeker kunt u een kijkje nemen op deze pagina.

Hiervoor zul je zeker moeten kijken naar de mogelijkheden van de huidige team. Vooralsnog is de lijn van de Wet dat de kwaliteitsborger, en zijn borgingsteam, onafhankelijk moet zijn van de projecten die zij borgen. Dat houdt concreet in dat je nooit betrokken mag zijn als borger van je eigen plannen of bouwwerken. Meer hierover wordt bekend tijdens de bekendmaking van de Ministeriële Regeling. Volgens de planning is dat zo einde Q2 van 2017.

Als je gaat borgen moet je een keuze maken uit de verschillende instrumenten.

Je moet een planning maken van wanneer je operationeel wenst te zijn als kwaliteitsborger. Vuistregel hiervoor is een implementatie van 3-4 maanden, aantoonbaarheid van werken 3 maanden, onderzoek 2-3 maanden. Totaal minimaal 8 maanden.
Start vandaag nog met het opzetten van uw eigen borgingsproces. Adviseren is 1, Borgen is 2.