IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Update voortgang Kamerbehandeling wetsvoorstel #wkb 16 februari 2017

Update voortgang Kamerbehandeling wetsvoorstel #wkb 16 februari 2017
10 januari 2017 ROWIQ Advies
planning

Update voortgang Kamerbehandeling wetsvoorstel

Van de voortgang Kamerbehandeling van de week van 31 oktober naar 24 oktober, weer terug naar 31 oktober naar 7, 14, 21 november, 5, 12, 19 december en weer door naar de week van 16 januari 2017. Het is 18 januari 2017 13.15,  lees hier het verslag. DE BEHANDELING VAN “ONS” WETSVOORSTEL
In week 5 6 7 wordt de tweede termijn behandeld. Het schijnt donderdag 16 februari 2017 om 19.30 uur te zijn. Er is een half uur voor ingeruimd. (bedankt Jeroen via Linkedin)

Voortgang Kamerbehandeling

Het wordt steeds lichter aan het einde van de tunnel. De voortgang Kamerbehandeling van het wetsvoorstel Wet kwaliteitsborging voor het bouwen nadert zijn voltooing. Het wetsvoorstel is eind april 2016 gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Sindsdien rollen alle bouwpartners en branches over elkaar heen om hun gelijk maar te kunnen gaan halen. Minister Blok heeft aangegeven het wetsvoorstel naar de tweede Kamer te sturen als er consensus is tussen de partijen. De minister heeft het voorstel naar de kamer gebracht, dus is er consensus.

Planning

De planning en introductie van de instrumenten en daarmee dus echte kwaliteitsborgers kunnen laten werken, zal zijn beslag pas gaan krijgen na de installatie van de toelatingsorganisatie (TO). Eerst moet de Wet er zijn, dan de TO, nu kunnen instrumentaanbieders instrumenten aanbieden aan de TO. Tijdens het definitef maken van de instrumenten kunnen de instrumentaanbieders al gaan starten met de implementatie van hun instrumenten bij de kwaliteitsborgers. Let wel je bent pas een kwaliteitsborger in de zin van de Wet kwaliteitsborging  voor het bouwen als het instrument is toegelaten door de TO.

Voorlichting

Hiermee is het wel van belang dat alle ontwerpende en uitvoerende partijen zich goed laten voorlichten wat de Wet kwaliteitsborging voor hen gaat betekenen. Zorg voor het ontvangen van objectieve informatie, kom naar deze workshop.

  • Hoe kunnen zij aantoonbaar kwaliteit leveren?
  • Hoe kunnen zij kwaliteitsborger worden?
  • Welke certificering of erkenning kun ik het gebruiken dan wel voorschrijven opdat de kwaliteit aantoonbaar wordt geborgd.

Meer info op onze speciale pagina over de Wet kwaliteitsborging en haar voortgang.

Agenda politiek

Hieronder treft u de komende periode aan op de politieke agenda voor de voortgang Kamerbehandeling wetsvoorstel.

  • De Tweede Kamer heeft een rondetafel gesprek over het wetsvoorstel gepland op 29 september 2016. Diverse partijen vanuit verzekeraars, bevoegd gezag, bouw, opdrachtgevers en consumenten kunnen hier hun standpunt met betrekking tot de Wkb aan de leden van de Tweede Kamer toelichting. Een overzicht van de deelnemers is hier te zien.
  • De plenaire behandeling van het wetsvoorstel Wkb in de Tweede Kamer is (voorlopig) vastgesteld voor de week van  16 januari 2017.
  • Het ministerie van BZK heeft aan de leden van de stuurgroep een nieuw planning verstrekt van wetsvoorstel, AMvB en regeling Wkb. Het overzicht laat zien wat de planning is voor de onderliggende wetgeving en op welke moment verwacht wordt dat de teksten definitief gepubliceerd worden. Concepten van de teksten zullen telkens wel eerder beschikbaar komen.

(bron stichting ibk)

Hier treft u de verslagen aan de behandeling op 18 januari 2017.