IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Wkb werkt bewijzen pilots

Wkb werkt bewijzen pilots
27 september 2016 ROWIQ Advies
zeeburgereiland, alliantie, WKB, TIS

bron: de alliantie

WKB werkt, bewijzen twee grote pilots

Met het realiseren van twee grote pilots bewijzen meerdere bouwpartners dat de Wkb werkt. Onafhankelijk van elkaar zijn projecten in Amsterdam op Zeeburgereiland en in Dordrecht op bedrijventerrein Dordtse Kil III succesvol geweest in hun opzet als pilot voor de werking van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Amsterdam is reeds gestart in 2014 met de pilot en in Dordrecht in 2016. Beide projecten zijn uitgevoerd met de TIS (technical inspection services) als basis voor de kwaliteitsborging.

Toch mooi om te lezen dat er weldegelijk grote voordelen te halen zijn in de efficiëntie van de kwaliteitsborger zowel qua tijd als ook kosten. daarom hieronder een aantal quotes uit de beide trajecten.

Amsterdam, Zeeburgereiland, Interconcept:

Het gehele project zal jaren eerder dan voorzien zijn gerealiseerd. Dat is voor De Alliantie een belangrijk winstpunt, maar ook voor de gemeente betekent het dat een groot project in crisistijd kon worden opgepakt. De tijdwinst is mede het gevolg van een efficiënter ontwerpproces door de inzet van de kwaliteitsborger.

Bron rapportage zeeburgereiland

Dordrecht, Dordtse Kil III, Hercuton:

De toetsing door TIS is intensiever dan we van de gemeente gewend zijn. Ze communiceren echter transparant en oplossingsgericht én we hebben een gezamenlijk doel: een gebouw opleveren dat voldoet aan de wettelijke eisen van het Bouwbesluit. Natuurlijk is deze werkwijze even wennen, maar het houdt ons scherp én zal uiteindelijk tot een beter resultaat leiden.

Bron website Janssen de Jong Groep