IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

WKB start 1 januari 2022

WKB start 1 januari 2022
24 mei 2020 ROWIQ Advies

WKB start 1 januari 2022

Op 20 mei 2020 heeft minister Ollogren in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer aangegeven dat er overeenstemming is over inwerkingtreding van de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen per 1 januari 2022. Minister Ollongren is samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Interprovinciaal Overleg (IPO), Unie van Waterschappen overeengekomen dat de startdatum voor de omgevingswet en daarmee ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) nu is gesteld op 1 januari 2022.

Ondanks eerdere berichtgeving dat de partijen elkaar weer aan de onderhandelingstafel zouden treffen, heeft minister Ollongren weer een huzarenstukje geleverd. Nu zijn in ieder geval alle overheden het eens dat de inwerkingtreding op 1 janauri 2022 verantwoord is.

In een gezamenlijke verklaring stellen het rijk, gemeenten, provincies en waterschappen dat inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2022 wenselijk en realistisch is. Minister Ollogren wil dit najaar in debat met de Kamer over de datum. Indien de Kamer akkoord is met de voorgestelde datum, zal direct de voorhangprocedure van het inwerkingtredings-KB starten. Hiermee krijgen de bouw en overige partijen definitief duidelijkheid over de invoering van de Omgevingswet en Wkb.

De verklaring en de brief aan de Tweede Kamer zijn via deze link te lezen via deze link.

close

Hoi, leuk dat je hier bent ­čĹő
bij ROWIQ Advies.

Schrijf je in om
maximaal 1x per maand Qualiteit nieuws van de bouwsector te ontvangen.

We sturen je geen spam!
Uitschrijven kan altijd.