IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Energieprestatieadvisering gaat veranderen NTA8800 ipv NEN7120

Energieprestatieadvisering gaat veranderen NTA8800 ipv NEN7120
4 april 2019 ROWIQ Advies
BRL 9500

Energieprestatieadvisering gaat veranderen NTA 8800 ipv NEN 7120

Per 1 januari 2020 gaat de manier van berekenen van het energielabel woningbouw en utiliteitsbouw en de EPC veranderen, zoals nu vastgelegd in de nieuwe versie van de BRL 9500. Dit geldt voor de bestaande bouw als ook voor de nieuwbouw. een extra groep die er mee te maken gaat krijgen is de groep van EPC opstellers. Bij het indienen van de omgevingsvergunning bouwen moet een EPC berekening worden bijgevoegd. Ook deze groep van professionals moet straks voldoen aan de nieuwe eisen van de BRL 9500.

Wettelijke eis

Minister Ollongren heeft de Tweede kamer in 2017 reeds ingelicht dat per 1 janauri 2020 nieuwe BENG eisen gaan gelden voor de nieuwbouw. gebaseerd op een traject wat reeds in 2007 is ingezet met de europeesche richtlijn EPBD.

Met deze aanpassing van de nieuwbouw eisen is is ook de methode voor de bepaling van de energieprestatie voor de bestaande bouw ook grondig aangepast. Niet meer meerdere rekenmethoden voor de woning en de utiliteitsbouw maar één methode voor bestaande en nieuwbouw, woning en utiliteit.
Nu is het dus mogelijk om EPC en energielabel / energie-index wel met elkaar te vergelijken.

BRL 9500 certificering verandert

De partijen die dit werk mogen uitvoeren moeten worden gecertificeerd op basis van de BRL 9500. Voor de energielabel bestaande en nieuwbouw was dit al het geval, maar wel op basis van verschillende rekenmethoden. met de invoering van de NTA8800 verandert ook de motor voor de BRL 9500. Deze is nu ook weer opnieuw tegen het licht gehouden en ligt nu tot eind april ter kritiek.

Ontvang en bekijk hier voor de kritiekversies:

Wilt u commentaar geven, klik hier.

Aanpassing kwaliteitshandboek

Deze wijzigingen hebben ook aanpassingen van het kwaliteitssysteem, uw kwaliteitshandboek  en de formulieren tot gevolg. Wij staan u graag bij om deze aanpassingen makkelijk en snel door te voeren in uw organisatie.