IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Deventer bouwleges spectaculair verhoogd

Deventer bouwleges spectaculair verhoogd
12 oktober 2016 ROWIQ Advies

Bouwleges verhoogd om kostendekkend te blijven

Wil je gaan bouwen in Deventer? Dan moet je wel je geldbuidel trekken. Leges gaan met grote stappen omhoog, van een beetje gewone woning gaan de bouwleges verhoogd van 2.75% naar 4%. Wethouder van financiën Liesbeth Grijsen geeft aan dat de leges omhoog moeten omdat er minder grote bouwwerken zijn.

In het kader van de komende veranderingen van de Wet kwaliteitsborging van het bouwen is er wellicht voor die groep bouwwerken helemaal geen werk meer bij de locale overheid. Immers wordt dan het grootste deel van de werkzaamheden, controle aan wetgeving en toezicht buiten op het bouwwerk, door de private markt uitgevoerd. dat houdt in dat de gemeente alleen nog maar leges kan heffen voor een beoordeling op welstand en bestemmingplan. o, ja achteraf moeten ze een dossier inclusief een verklaring accepteren. Kostendekkend laten we zeggen 1% ipv 4%.

Afgelopen jaren zijn er meerdere grote bouwwerken geweest in Deventer (lees stadskantoor >€ 60 miljoen), moest toen het percentage dan niet naar beneden om overall kostendekkend te zijn?

Onlangs heeft vereniging eigen huis een onderzoek naar buiten gebracht waarin verschillen tussen gemeenten pijnlijk duidelijk worden.

Als er minder bouwwerken zijn in de gemeente, houdt het dan niet in dat er minder ambtenaren benodigd zijn voor de rest van het werk. In de private markt kunnen de prijzen ook niet omhoog als de organisatie niet kostendekkend draait, toch?

bouwleges deventer

bron destentor.nl