IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

AFNL en KOMO sluiten kwaliteitscoalitie bouw #Wkb

AFNL en KOMO sluiten kwaliteitscoalitie bouw #Wkb
29 juni 2017 ROWIQ Advies
AFNL en KOMO sluiten kwaliteitscoalitie bouw

AFNL en KOMO sluiten kwaliteitscoalitie bouw: Alle vertrouwen in nieuwe bouwwetgeving

Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra AFNL en KOMO hebben vandaag een intensieve samenwerking aangekondigd op het gebied van kwaliteitsborging in de bouw. De kwaliteitssytematiek van AFNL sluit nu aan op het kwaliteitsborgings-instrument KiK van KOMO. Zo kunnen mkb-bouwbedrijven, maar ook anderen, op brede schaal geborgde kwaliteit voor de markt aantoonbaar maken en bijdragen aan de inspanningen van de externe, gekwalificeerde kwaliteitsborger.

Borger en bouwer gaan dezelfde ‘kwaliteitstaal’ spreken en realiseren een effectief en efficiënt kwaliteitsmana­gement. Uitgangspunt is de strikt onafhankelijke positie van de kwaliteitsborger. De grote kwaliteitscoalitie voor de bouw die hiermee ontstaat betekent een voorschot op de behandeling van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in de Eerste Kamer op 4 juli a.s. Het wetsvoorstel is al aangenomen door de Tweede Kamer.

Lees hier meer

bron www.aannemersfederatie.nl 28 juni 2017

Onafhankelijkheid

Doordat de aannemer / bouwer toelavereancier wordt van de kwaliteitsborger, een aannemer / bouwer mag immers niet kwaliteitsborger zijn van zijn eigen werk, is het van belang te weten welke instrumenten er zoal zullen gaan komen.

Dat het mogelijke instrument KIK, KOMO Instrument Kwaliteitsborging, de AFNL kwaliteitssytematiek zal accepteren als input geleverd door de aannemer / bouwer, dat is een heel mooi gegeven.

Onderstaand een overzicht van de mogelijke instrumenten.

Overzicht mogelijke instrumenten WKB