IJsselveer - Rowiq Advies - Deventer

Contact opnemen met ROWIQ Advies

ROWIQ Advies BV
Keulenstraat 10b
7418 ET Deventer

Tel: 085-0433022

e-mail: info@rowiq.nl
www: rowiq.nl
KvK: 69.121.052

Op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten tussen ROWIQ Advies B.V. en een opdrachtgever zijn de algemene voorwaarden van ROWIQ Advies B.V. van toepassing. Onze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Aankondiging inspectie bodemenergiesystemen ILT

Aankondiging inspectie bodemenergiesystemen ILT
2 oktober 2015 ROWIQ Advies

Steeds vaker komen we tegen bij klanten en relaties dat zij een brief van ITL hebben ontvangen omdat zij niet zijn erkend voor BRL 6000-21.

Voor bedrijven die ontwerpen / installeren en beheren van Bodemenergiesytemen. Zorg ervoor dat u geen boete krijgt en start vandaag nog met w traject richting certificatie en erkenning voor bodemenergiesystemen.

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft BodemenergieNL via een brief laten weten inspectie te gaan uitvoeren in onze sector.

ILT geeft niet aan op welke termijn de inspectie gaat lopen, maar wel waarop de inspectie gericht zal zijn:

  1. Bedrijven met BRL 2100, maar die ook werkzaamheden uitvoeren die vallen onder BRL 11000;
  2. Bedrijven zonder erkenning, maar die wel werkzaamheden uitvoeren die vallen onder BRL 6000-21. Met bijzondere aandacht voor constructies waarbij er “onder verantwoordelijkheid” van een bedrijf met erkenning wordt gewerkt;
  3. Constructies waarbij een moeder/holding erkend is, maar waarbij de dochteronderneming het daadwerkelijke werk uitvoert;
  4. Uitbesteding van werk, waarbij de onderaannemer niet erkend is;
  5. Werkzaamheden die vanuit een vestiging van een bedrijf worden uitgevoerd dat niet erkend is, terwijl andere vestigingen van hetzelfde bedrijf wel erkend zijn.

ILT geeft aan dat de interventies vanuit hen erop gericht zijn om bedrijven die niet over de juiste erkenning beschikken deze zo spoedig mogelijk te laten verkrijgen. Bij eventuele sancties wordt rekening gehouden met de termijn die nodig is om de vereiste erkenning te bemachtigen.

Op de lange termijn zal ILT ook gaan controleren of erkende bedrijven ook daadwerkelijk volgens het protocol werken.

informatie van www.bodemenergienl.nl

wko basis